keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Fordin takaluukun maalaus

  Sain Tanjan kanssa asiakastyöksi maalata Fofdin takaluukun.

Tälläisenä se tuli työstöön.

Ensimmäiseksi selvitimme mahdolliset vauriot, jotka oli hiaman ruostetta sekä asiakkaan itse tehdyt metallipalat, mitkä näkyvät kuvassa. Auton värin löytäminen antoi pientä haastetta sillä asiakkaan antama värikoodi oli keltainen ja saman vihreäksi piti takaluukku tehdä. No teimme väri kokeilun ja saimme oikean sävyn!

Sitten aloimme hiomaan koko takaluukun ulkopuolen 320 hiomapaperilla. Koneella hioimme tasaiset kohdat ja käsin vaikeammat muodollisemmat kohdat. Sitten vesihioimme 800-1000. Kittiä levitimme asiakkaan itse hiomalle kohdalle ja oli se taiteilemista, että tuli tasaista sekä saman muotoiset.


Hiottuna ja kitattuna.


Tämän jälkeen puhalsimme suurimmat pölyt/roskat pois. Sitten vaan pohjamaalia ja ruosteenestoa ruiskuttamaan.




Sitten tapahtui pieni aineiden reakointi keskenään ja kävi näin.... Tarkoitus oli laittaa vesiliukoista liuotinta, mutta kannussa oli jotain muuta ja maali lähti valumaan. Tämän johti alkuun eli hiomiseen.




 Tuosta selvittiin vähällä ja pääsimme jatkamaan hommia eteenpäin ja saimme värin sekä lakan pintaan. Lakka ruiskutetaan erillä ruiskulla kun pohjamaali.



Näytti hyvältä paitsi yhdestä kohdasta johon oli tapahtunut roska tai jokin muu kuivuessa.... Aloimme vielä hiomaan lakan pois pinnasta...


Ilman lakkaa.


Saimme apua lakkauksessa vaikka ei sekään sujunut ihan täydellisesti.Pienet valumat oli tapahtunut, mutta onneksi niiden poistaminen kävi äkkiä. Hion vesihionnalla aluksi käytin 600 ja viimeistelin 1500.








  Hiomisen jälkeen kiillotetaan kiillotuskoneella ja pesuaineilla.




Ja näin ei jälkeäkään valumista! Sitten oli asiakkaalle palautus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti