sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Auton maalaus

Perjantain aloitimme käymällä auton maalauksen perusteitä tosin opetus oli mukavampaa, koska emme istuneet luokassa vaan kokoonuimme auton ympärille pohdiskelemaan.

  • Ensin ajoneuvo tulee pestä, koska silloin näkyy kaikki vauriot/ virheet parhaiten.Pesun jälkeen tulee ajoneuvo kuivata. Älä koskaan piirrä sormillä ajoneuvon ikkunaan tai maalipintaan jos pinta on pölyssä / likainen, koska piirrokset jäävät näkyviin pintaan pesunkin jälkeen (tummista väreistä ne näkyvät hyvin) ja ajoneuvo tulee myllyttää jolloin piirrokset lähtevät.
  • Sitten kirjataan ylös kaikki vauriot. Myös ne vauriot mitä asiakas ei itse ole huomannut jolloin voit ilmoittaa asiakkaalle löytämät muut vauriot ja keskustella niiden korjaamisesta.
  • Tämän jälkeen aloitetaan osien purkaaminen vilkut js muut helposti irroitettavat osat, mutta aina kannattaa miettiä tarviiko osa irroittaa vai voiko sen peittää. Irroittamat osat tulee laittaa säilöön ja merkitä vaikki mistä otettu. Jos irroittamisessa menee jokin osa rikki kannattaa kertoa asiasta pomolle jolloin voidaan tilata uusi osa ajoissa.
  • Ajoneuvo tulee pestä rasvanpoisto-aineella ennen maalausta sitten suojataan osat joita ei maalata kuten esim. ikkunat.
  • Pohjatyöt alkaa näiden vaiheiden jälkeen. Muista olla tekemättä lisää vauriota. Jos hiot (320 paperilla) ruoste kohtaa niin kannattaa hiota laajemmin n. 1-3cm jos ruoste on sattumoisin laajemmalla alueella jolloin vältytään lisätyöltä. Sitten kitataan autokitillä, mutta ruoste kohtia kannattaa kittaa ensin lasikuitukitillä. 
  • Sitten voidaankin ruiskuttaa pohjamaali/ hiontamaali, mutta kannattaa ensin pölyjä puhallella pois. (Metallipinnalle on suositeltavaa ruiskuttaa ruosteenestomaalia). Yleisimmät värit ovat valkoinen tai harmaa se määrittäytyy pintavärin mukaan. (Harmaa pintaväri vaati harmaan pohjan muttei saa olla liian tummakaan).
  • Hiontavärin voi hiota kahdella eri tavalla kuiva- tai vesihionnalla. Itse olen tehnyt vesihionnalla joten paperin karkeus on 800-1000 ja naarmuja ei tule. Hionnan jälkeen kannattaa puhaltaa pölyt pois.
  • Vaihdetaan suojat uusiin, katsotaan kammion siisteys, valmistetaan maalit ohjeiden mukaan ja ruiskuttamaan maali. Poista suojat, tarkista maalaus ja pese.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti